Seyfo-förnekaren Halacoglu fick sparken för sin oduglighet

På senare åren har Halacoglu drabbats av flera nederlag.

Den 19 oktober 2006 hittades en massgrav i byn Kuru i sydöstra Turkiet, kvarlevorna tillhörde assyrier/syrianer och armenier som föll offer för Seyfo – Folkmordet under första världskriget.
Den 13 december 2006 gick Halacoglu ut med ett pressmeddelande i vilket han påstod att massgraven är från den romerska tiden.

Den 23 april 2007 åkte Professor David Gaunt och Sait Yildiz till Turkiet för att undersöka den upptäckta massgraven. När delegationen gick in i massgraven såg man bara några lerkrukor kvar i den.  Yusuf Halacoglus förklaring om varför kvarlevorna försvann var: ”Att barn hade gått in i graven och förstört de skelett och kranier som fanns där samt att det regnat så intensiv under våren att skeletten hade försvunnit med i leran”. Detta trotts att området var avspärrat och bevakat av militären.

Den officiella tidningen uppger inte varför Halacoglu fick lämna sin post, men många som följt händelserna kring Halacoglu menar att han fick gå eftersom han inte klarade av den turkiska statens officiella förnekelsepolitik om Folkmordet på assyrier/syrianer, armenier och pontus-greker. Ännu en stark bidragande orsak är att han inte kunde bemöta/bekämpa dessa gruppers aktiviteter kring Seyfo i Europa och USA.

Det kommer inte att hjälpa att byta ut Halacoglu. Det som Turkiska staten skall göra är att upphöra förnekelsen och göra upp med sin historia.

SEYFO CENTER
Web Team

Site Footer