Historia skapades i Frankrike!

Folkmordet SEYFO 1915 erkändes av den franska senaten!

Paris (SEYFOCenter)–

Idag, den 8 februari, var en historisk dag i det franska senaten. “Assyriska/kaldéiska folkmordsförslaget”, utarbetat av de välkända franska senatorerna Valérie Boyer och senator Bruno Retailleau, godkändes efter att det presenterats för den franska senaten.

Som det är känt, massakrerades mellan åren 1914-1918, under det osmanska riket, hundratusentals assyrier i samband med det armeniska folkmordet. Republiken Turkiet, som fortfarande förnekar folkmordet, grundades på det kristna folkmordet. Förnekandet av Turkiet är det största hindret för läkandet av det öppnade såret. Därför ser vi beslutet i den franska senaten som ett historiskt beslut.

Tillsammans med många assyriska personligheter, Professor Joseph Yacoub och representanter för olika institutioner, var även ordföranden för Seyfo Center Sabri Atman på plats för att följa omröstningen av det lagförslag som lagts fram av senatorerna. Eftre antagandet av lagförslaget sa herr Atman att “beslutet som just har fattats är ett historiskt beslut och förtjänar applåderas stående”. Han fortsatte, “utan tvekan har alla våra människor och institutioner som bor i Frankrike haft stora ansträngningar för att uppnå detta beslut. Det här beslutet är tack vare dem. Jag gratulerar hjärtligt dem och alla franska senatorer som deltog i omröstningen. Det här kommer att fortsätta!”.

Beslutet i den franska senaten skapade togs emot med glädje och en festlig stämning bland vårt folk och våra franska vänner.

SEYFO Center,

8 februari 2023, Paris

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer